Ζητούνται καταστήματα για την πώληση βιοδιασπώμενων σακουλών στο Δήμο Αθηναίων.

Οι βιοδιασπώμενες σακούλες από άμυλο φυτικής προέλευσης, που ανταποκρίνονται στο πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ-13432, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του προγράμματος χωριστής συλλογής και κομποστοποίησης υπολειμμάτων τροφών «ATHENS BIOWASTE». Οι σακούλες αυτές συμπεριφέρονται σαν τρόφιμα και λιώνουν κατά τη διαδικασία της κομποστοποίησης μην αφήνοντας ίχνη στο κόμποστ, σε αντίθεση με τις σακούλες που διατίθενται στα σούπερ μάρκετ (πλαστικές, οξοδιασπώμενες, φωτοδιασπώμενες, διασπώμενες κλπ).

Στο Δήμο Αθηναίων επίκειται η έναρξη του προγράμματος στις δύο πιλοτικές περιοχές και οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να προμηθεύονται βιοδιασπώμενες σακούλες από καταστήματα της περιοχής τους.

Εάν βρίσκεστε εντός ή κοντά σε μια από τις πιλοτικές περιοχές (χάρτες: Αθήνα) και ενδιαφέρεστε να πωλείτε σακούλες  με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές στο κατάστημά σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα, το email biowaste@cityofathens.gr ή τα τηλέφωνα 210 3402476 και 210 3402445. Δείτε εδώ την πρόσκληση προς καταστηματάρχες, που ενδιαφέρονται να πουλήσουν βιοδιασπώμενες σακούλες, για τα οφέλη αυτής της κίνησης.

Οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων των πιλοτικών περιοχών θα ενημερώνονται για τα σημεία πώλησης βιοδιασπώμενων σακουλών μέσω της παρούσας ιστοσελίδας και της ιστοσελίδας του προγράμματος στο Facebook www.facebook.com/athensbiowaste, του email του προγράμματος biowaste@cityofathens.gr, της γραμμής Καθαριότητας 1960, των Δημοτικών Κοινοτήτων και του ενημερωτικού περιπτέρου που θα στήνεται ανά διαστήματα στις πιλοτικές περιοχές.

Comments are closed.