Πώς μπορώ να συμμετέχω

Εάν μένετε στις περιοχές της Κηφισιάς που θα εφαρμοστεί το πιλοτικό σύστημα διαλογής στην πηγή, θα πρέπει να γνωρίζετε τα ακόλουθα:

1) Θα σας σταλεί ταχυδρομικώς σχετικό ενημερωτικό υλικό από το Δήμο μέσα στον Απρίλιο 2012.

 

2) Θα σας διανεμηθούν λίγες εβδομάδες αργότερα μικροί ειδικοί κάδοι για τη συλλογή των υπολειμμάτων τροφών εντός του σπιτιού σας, καθώς και βιοδιασπώμενες σακούλες.

 

3) Θα τοποθετηθούν στους δρόμους όπου διαμένετε και πλησίον των υφιστάμενων κάδων, ειδικοί κάδοι, χρώματος καφέ, όπου θα μπορείτε να αποθέτετε τις βιοδιασπώμενες σακούλες μαζί με τα υπολείμματα τροφών. Σε ορισμένες περιοχές με μονοκατοικίες θα δοθούν εναλλακτικά κάδοι σε κάθε οικιά, για συλλογή πόρτα-πόρτα από το Δήμο.

 

4) Εντός του κάδου θα μπορείτε να τοποθετείτε τα εξής:

  • Φρούτα και λαχανικά
  • Υπολείμματα από καφέ και αφεψήματα (πχ. Φακελάκι από τσάι)
  • Τσόφλια αβγών
  • Φίλτρα από καφέ
  • Μαγειρευτό Φαγητό, κρέας, ψάρι, κόκκαλα, κλπ.
  • Γαλακτοκομικά, αλλαντικά

Μικρές ποσότητες από χαρτοπετσέτες ή χαρτί κουζίνας μπορούν να τοποθετηθούν στον κάδο. Να αποφεύγετε τα χρωματιστά χαρτιά, πλαστικοποιημένα και γυαλιστερά.

Επίσης, θα γίνονται δεκτές και μικρές ποσότητες από πράσινα απόβλητα (κλαδέματα, φύλλα, γκαζόν, στάχτη από τζάκι).

Τι να αποφεύγετε:

  • Συσκευασίες (τα υπολείμματα τροφών θα πρέπει να απομονώνονται από τη συσκευασία τους, η οποία μπορεί να συλλεχθεί και να ανακυκλωθεί στον μπλε κάδο)
  • Υλικά από μέταλλο, πλαστικό, γυαλί.

 

Μην χρησιμοποιείτε απλές πλαστικές σακούλες ούτε φωτοδιασπώμενες / βιοδιασπώμενες που διανέμονται στα περισσότερα supermarkets (παρόλο που μπορεί να υπάρχει η αναγραφή ότι πρόκειται για σακούλα φιλική προς το περιβάλλον), για να συλλέξετε τα υπολείμματα φαγητών. Κατά τη διάρκεια της κομποστοποίησης, το πλαστικό δεν αποσυντίθεται και επιμολύνει το τελικό προϊόν (εδαφοβελτιωτικό). Εάν δεν διαθέτε άλλες βιοδιασπώμενες σακούλες (μία συγκεκριμένη ποσότητα θα διανεμηθεί μαζί με τους οικιακούς κάδους), παρακαλώ χρησιμοποιείστε χάρτινες σακούλες (από το μανάβη) ή εφημερίδες.

Comments are closed.