Ομιλία με τίτλο “Διαχείριση Βιοαποβλήτων – Πιλοτικές Εφαρμογές και εργαλεία αποφάσεων” στο Διακρατικό Συνέδριο & Εργαστήριο με Θέμα: «Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων- οι Νέοι Στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Εργαλεία και Λύσεις»

Ο Δρ. Δημήτρης Μαλαμής εκπροσώπησε την ομάδα εργασίας του ATHENS-BIOWASTE με την ομιλία με τίτλο “Διαχείριση Βιοαποβλήτων – Πιλοτικές Εφαρμογές και εργαλεία αποφάσεων” στο Διακρατικό Συνέδριο & Εργαστήριο με Θέμα: «Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων- οι Νέοι Στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Εργαλεία και Λύσεις», Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 10678, Αθήνα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014
Ατζέντα, Πρόσκληση

Ομιλία με τίτλο “Η πρωτοβουλία ATHENS-BIOWASTE” στο Σεμινάριο «Κομποστοποίηση και Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Η Καθηγήτρια EMΠ, κα Μαρία Λοϊζίδου εκπροσώπησε την ομάδα εργασίας του ATHENS-BIOWASTE με την ομιλία με τίτλο “Η πρωτοβουλία ATHENS-BIOWASTE” στο Σεμινάριο που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κομποστοποίησης από κοινού με την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Α.Ν, του Δήμου Αθηναίων και του Διεθνούς Δικτύου Κοινωνικής Οικονομίας RReuse με τίτλο: «Κομποστοποίηση και Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», Αμφιθέατρο Δήμου Αθηναίων & κτίριο INNOVATHENS στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, 26-28 Νοεμβρίου 2014
Ατζέντα Σεμιναρίου, Παρουσίαση

Η ομάδα του ATHENS-BIOWASTE στη συνάντηση δικτύωσης του έργου Promoting ZEROWASTE (MED CAP 2007-2013)

Ο Δρ. Δημήτρης Μαλαμής εκπροσώπησε την ομάδα εργασίας του ATHENS-BIOWASTE παρουσιάζοντας το έργο στη συνάντηση δικτύωσης με έργα και φορείς που υλοποιούν δράσεις σχετικές με τη διαχείριση αποβλήτων στο πλαίσιο του έργου Promoting ZEROWASTE (MED CAP 2007-2013) την 1η Οκτωβρίου 2014 (http://www.zerowastepro.eu/events/networking-workshop-in-athens-greece).
Έργα σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων που παρουσιάστηκαν στο εργαστήριο δικτύωσης

Περίπτερο του Προγράμματος LIFE+, ATHENS BIOWASTE για τη δωρεάν διανομή βιοδιασπώμενων σακουλών στους κατοίκους της περιοχής Κυπριάδου του Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμος Αθηναίων παρέλαβε εκ μέρους του ΕΔΣΝΑ βιοδιασπώμενες σακούλες χωρητικότητας 10 lt και 30lt με στόχο να χρησιμοποιηθούν για το Πρόγραμμα χωριστής συλλογής και κομποστοποίησης υπολειμμάτων τροφών LIFE+, ATHENS BIOWASTE. Οι παραπάνω σακούλες παραχωρήθηκαν δωρεάν στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής – ΕΔΣΝΑ από την Περιφέρεια Αττικής. Τα ειδοποιητήρια τοποθετήθηκαν στις πολυκατοικίες των περιοχών Α, Β και Γ ( βλέπε συνημμένο χάρτη). Το περίπτερο στήθηκε στη πλατεία Παπαδιαμάντη μεταξύ των οδών Μαρκορά, Δροσίνη και Καλοσγούρου και στην πλατεία Χαλεπά-Παπαλουκά μεταξύ των οδών Χαλεπά, Μαρκορά και Μητσάκη για τη διανομή των σακουλών και την ενημέρωση των κατοίκων. Οι βιοδιασπώμενες σακούλες των 10lt δόθηκαν στα νοικοκυριά, ενώ οι βιοδιασπώμενες σακούλες των 30lt δόθηκαν στα καταστήματα της περιοχής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Δείτε εδώ σχετικές φωτογραφίες.